Kumpulan Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 8 Full Jawaban

Anyabila.comKumpulan Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 8 Full Jawaban Ulangan Tengah Semester merupakan salah satu bentuk evaluasi belajar siswa, adapun materi yang ada dalam UTS sudah dipelajari selama tengah semester.

Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 8 terbagi menjadi dua jenis soal. Pilihan ganda dan uraian. Pilihan ganda artinya di dalam soal tersebut terdapat soal beserta pilihan jawaban. Siswa diminta untuk memilih salah satu jawaban yang tepat.

Sedangkan, Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 8 uraian berisi soal akan tetapi tidak tersedia pilihan jawaban. Siswa diminta untuk menjawab soal dengan bahasa mereka sendiri. Jumlah soal uraian  biasanya tidak sebanyak soal pilihan ganda.

Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 8 yang admin bagikan ini diharapkan bisa membantu siswa kelas 8 agar memiliki gambaran soal yang akan muncul saat UTS berlangsung. Selain itu juga bertujuan memudahkan siswa dalam belajar bahasa inggris karena dilengkapi dengan kunci jawaban.

Di bawah ini adalah Kumpulan Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 8 Full Jawaban sebagai gambaran untuk menghadapi UTS.

SOAL ULANGAN TENGAH SEMESTER

Petunjuk Umum:
a. Tulis nama lengkap pada sudut kanan atas
b. Bacalah pertanyaan dengan seksama
c. Kerjakan soal yang mudah terlebih dahulu
d. Periksa kembali jawaban sebelum menyerahkan kepada pengawas

A. Choose the correct answer by crosing a,b,c,and d

1.Anya : Your hair style verry cute
Asta :………………………………..
a. i’m sorry
b. Yes,sure
c. It’s nice
d. Thank you
Jawaban : D

2. Mrs. Tania : Everybody……………….?
Students : Yes,mom
Mrs. Tania : From now, we will use English in our English class
a. What do you think
b. May i have your attention
c. Do you understand
d. May i go home now
Jawaban : B

3. Mr. Ryan : Attention, please?
Students :………………………….
Mr. Ryan : We’re going to have a daily test tomorrow
a. Do you understand what i mean
b. Your hand writting verry nice
c. I don’t think so
d. Yes, Sir
Jawaban : D

4. Beni :……………………………..?
Edo : I think it’s verry beautiful
a. Do you understand thestory
b. What do you think about this bag
c. Is it clear for you
d. Do you think so
Jawaban : B

5. Mrs. Rahma :………………………..?
Brian : No, Ma’am. Sorry, say that again, please?
a. Do you understand what i mean
b. Do you think so
c. Do you need any help
d. I thik it’s verry delicious
Jawaban : A

6. Debby :………………………………?
Kiky : Thank you
a. Great!That’s my girl
b. Repeat again
c. You need to read chapter 1
d. I understand the story
Jawaban : A

7. Laili : What do you think about Syeren?
Aulia :……………………………..
a. I think so
b. I don’t think so
c. I think it’s very expensive
d. I think she is pretty and smart
Jawaban : D

8. Mrs. Nadia : Bel, do you understand about the  text?
Bella :……………………………….. She read verry fast.
a. Yes, of course
b. Not really
c. Yes, Ma’am
d. It is difficult
Jawaban : B

9. Jenny : Elsa, do you think Rehan angry with me ?
Elsa : ………………………. Look, he is smiling ?
a. I think so
b. I don’t think so
c. I think they’re good boy
d. I don’t think to angry
Jawaban : B

10. Marry : I think Mesya will like this candy
Roni : ………………………. She likes candy too much
a. I think so
b. I don’t think so
c. I think she is good girl
d. I don’t think she like it
Jawaban : A

11. You have two test tomorrow, Math and Science. You……study hard.
a. Should not
b. Must not
c. Like
d. Should
Jawaban : D

12. Marissa had a toothace.
a. She should wears sandals
b. She should not watch TV
c. She should go to dentist
d. She should not get up ready
Jawaban : C

13. The classroom is dirty and messy.
a. You should not littering
b. You should not sweap the class
c. You should not clean it
d. You should not mop the floor
Jawaban : A

14. We…..wear white shirt and blue skirt or pants on Monday.
a. Must
b. Must not
c. Should
d. Should not
Jawaban : A

15. We….wear sandals to school.
a. Must
b. Must not
c. Should
d. Should not
Jawaban : B

16. The students must……………..
a. Litter at school
b. Wear T-shirt at school
c. Come late to school
d. Wear a school uniform everyday
Jawaban : D

17. The student must not…..
a. Eat and drink in the classroom
b. Study hard
c. Doing homework
d. Keep the classroom clean
Jawaban : A

18. Lily : Do you think Marsanda smart?
Bunga : ………………….. She always get first rank.
a. I think so
b. I don’t think so
c. I like it
d. I don’t believe it
Jawaban : A

19. Nabila : Sorry, Ma’am…………………….
Mrs. Ida : Ok, listen carefully.
a. Say that again
b. I don’t think so
c. Thank you verry much
d. I understand
Jawaban : A

20. Kiky always comes late to school. She should…………….
a. Get up early
b. Goes to bed late
c. Plays game everyday
d. Watches TV every night
Jawaban : A

21. Our school is big but dirty. The student should not……
a. Litter
b. Doing the assigment
c. Come to school in the morning
d. Study hard
Jawaban : A

22. Mr. Adi : Great!……………..Elsa
Elsa : Thank you Sir
a. What do you mean
b. Say it again,please
c. Your song verry beautiful
d. Attention, please
Jawaban : C

23. Bob :…………………………..?
Beni : I think he is handsome and dilligent.
a. What do you think of Doni
b. Do you understand
c. Can you hear me
d. Do you know what i mean
Jawaban : A

24. Mr. Handoko is verry fat. What is the best sollution for him?
a. He should have a diet
b. He should eat too much sugar
c. He should  not jogging every morning
d. He should drink much water
Jawaban : A

25. Santi got a serious flu.
a. She should not drink ice
b. She should not clean the room
c. She should have exercise everyday
d. She should read some book
Jawaban : A

B. Essay

1.  Arrange the jumbled sentences into a meaningful dialog !
Beni : I think she is pretty, smart and kind.
Beni : But, she always help me doing my assignment.
Dika : What do you think about Marisa?
Dika : I don’t think so. She is bit selfish and arrogant.
Dika : Right? I don’t believe it.
Jawaban :
Dika : What do you think about Marisa?
Beni : I think she is pretty, smart and kind.
Dika : I don’t think so. She is bit selfish and arrogant.
Beni : But, she always help me doing my assignment.
Dika : Right? I don’t believe it.

This following text is for number 2 to 4

Hello, friends! Halloween is about to start. Yesterday, I got an idea to make a party. After the war of exams, I think it would be good for us to relax and enjoy party together. All of you are free to wear the costumes since it is in line with the theme. Our Halloween party theme for this year is fantastic futuristic ghost. The party will be held on October 31st, 2016. It starts at 10 p.m. The place will be at Newstone Ballroom. Please confirm your presence and reserve before October 10th, 2016 by email to jemi@gmail.com. Have a great day, guys. See you in Halloween.

Lots of love,

Jesila Mirta.

2,Who has the idea to make Halloween Party?
Jawaban : Jesilla

3.When should people confirm about their attendace?
Jawaban : October 10, 2016

4. When will the party be held?
Jawaban : After examination

This following text is for number 2 to 4

One day I flew from Denpasar to Makasar. I went with Kevin and Kathrin. Kevin is the Project Manager for Cool Radio English and Kathrin is the Program Officer for AuSAID.

The pilot said something over the intercom in Bahasa Indonesia. I did not understand him. I asked someone sitting near me for a clue. I looked out the window and could see the tires on my side of the plane lowering. I felt a little weak in the knees. I realized I had been holding my breath for a quite a while

5. From where the writer flew?
Jawaban : The writer flew from Denpasar

6. Who is Kevin?
Jawaban : Kevin is the Project Manager for Cool Radio English

7. Who is Kathrin?
Jawaban : the Program Officer for AuSAID

8. Did the writer understand with Bahasa Indonesia?
Jawaban : No, the writer did not

9.What is the writer feeling when he looked out the window?
Jawaban :The writer felt a little weak in the knees

Kesimpulan Kumpulan Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 8 Full Jawaban

Itulah tadi mengenai Soal UTS untuk kelas 8 SMP beserta penyelesaiannya. Dimana dalam soal-soal tersebut Anda dapat mempelajari materi dan jawaban yang telah diberikan.

Soal-soal tersebut merupakan bank soal UTS atau Ulangan Tengah Semester yang diperuntukan untuk siswa/siswi kelas 2 SMP.

Demikian mengenai Kumpulan Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 8 Full Jawaban yang dapat admin bagikan untuk membantu siswa lebih mudah belajar bahasa inggris kelas 8. Semoga bermanfaat.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *